Dr. Virág Csaba LLM

[row] [column md=”3″]
[/column] [column md=”9″]

Beosztás: tanácselnök

Cég/munkahely: Fővárosi Ítélőtábla

Pályafutás:

A Fővárosi Ítélőtábla polgári kollégiumának tanácselnöke, 2015. évtől a bíróság Európai Igazságügyi Szaktanácsadói Hálózat szakértő bírója.

Jogi tanulmányait ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végezte (1993-1998). 2017-ben a Pázmány Péter Katolikus Tudomány Egyetem szakjogászi mesterképzésén szerzett diplomát. PhD tanulmányait a Károlya Gáspár Református Egyetemén folytatja a polgári perjogtudomány területén. Szakirányú bírói tanulmányokat folytatott 2016-2019. években külföldön (Valenciában, Thessalonikiben, Strassbourgban és Alicantéban).

Az ELTE ÁJTK Polgári perjogi tanszékén és a Magyar Igazságügyi Akadémián oktat rendszeresen. Az OPTEN Pp. és Ptk. Nagykommentárjainak és a Hvg-Orac Pp. kommentárjainak szerzője, rendszeresen publikál szakmai folyóiratokban és tart konferencia előadásokat belföldön és külföldön.

Polgári Perjogi Kodifikációs Témabizottság felkért munkatársa, 2014. évben az IM Pp. Kodifikációs Munkabizottságának, majd 2015. évtől az OBH Pp. Munkabizottságának tagja, 2016-2017. évben a a bíróságok felkészülést irányító Pp. kodifikációs projektjének szakmai vezetője volt. Kúrián három joggyakorlat elemző csoportjának tagja és jelentéseik szerzője, 2012-2014. az Országos Bírói Tanács tagja volt.
Nős, három gyermek édesapja.

Vissza az előadókhoz
[/column] [/row]