Dr. Kovács Kázmér

Dr. Kovács Kázmér

Beosztás: elnökhelyettes, ügyvéd

Cég/munkahely: Magyar Ügyvédi Kamara, Kovács Kázmér Ügyvédi Iroda

Az előadás címe és időpontja:

  • I. Kártérítési jog – Levezető elnök (április 18.)

Pályafutás:

Dr. Kovács Kázmér 1972-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán cum laude fokozattal államvizsgázott, majd 1974-ben kitüntetéssel szakvizsgázott, utóbb biztosítási szakjogászi végzettséget szerzett.
Pályakezdése óta ügyvédként dolgozik a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként, jelenleg a Kovács Kázmér Ügyvédi Társulást vezető Kovács Kázmér Ügyvédi Iroda vezetője.
Egyetemi oktatói tevékenységet folytatott, illetve folytat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, a Károli Gáspár Református Egyetemen, az ELTE biztosítási szakjogász képzés és a Budapesti Ügyvédi Kamara ügyvédjelölti képzése keretében.
2006 óta a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese. 2013 óta a Magyar Ügyvédi Kamara Szakmai Bizottságának elnöke. 2016 óta a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosítóegyesületének elnöke.
Szakterülete a biztosítás, kártérítés, választottbírósági ügyek, kiemelt gazdasági perekben történő jogi képviselet ellátása.
A közvélemény elsősorban, mint az Autóklub Jogi Bizottságának elnökét ismeri az ebből adódó nyilvános szereplések folytán.
1998-ban a Wolters Kluwer Kiadó jogelődjénél jelentette meg az első magyar Autós jogi kézikönyvet. 1999 óta a Wolters Kluwer Kiadónál megjelenő Bírósági Döntvénytár egyik alapító-szerkesztője. Publikációi elsősorban az Ügyvédek Lapjában, de más szakmai folyóiratokban is megjelentek.
Eötvös Károly-díjas.

Vissza az előadókhoz